Ptičje porodice

Red-Necked Grebe - Profil | Činjenice | Životni vijek | Jaja

Pin
Send
Share
Send
Send


Crven vratni podmitnjak, znanstveno ime Podiceps grisegena je migrirajući vodeni čok otkriven u umjerenim područjima sjeverne hemisfere. U ovom članku raspravljat ću o životnom vijeku morskog crvenokosog grba, zvuku, zimskom perju, zimi, slikama, bebi, činjenicama, dometu, maloljetnici, itd.

Profil crvenokosog potkupnika

Stanište zimovnika morskog zima u osnovi je ograničeno na mirne vode, jednostavno pored valova oko okeanskih obala, iako bi neke ptice mogle zimi na ogromnim jezerima.

Grebes odabire plitka naša tijela savremene vode koja odgovaraju jezerima, močvarama ili ribnjacima kao web stranice za uzgoj.

Crven vratni morski pas zimi je neozbiljan sumračno siv.

Tijekom sezone razmnožavanja stječe prepoznatljivo perje crvenog vrata, crnu kapu i kontrastno blijedo sivo lice odakle je proizašao njegov identitet.

Uz to ima razrađenu predstavu o udvaranju i širok spektar glasnih poziva za parenje.

Čim se upari, gradi gnijezdo od vodenih usjeva na vrhu plutajuće vegetacije u plitkom jezeru ili toaletu.
Kao i svi potkornjaci, Crvenonoši je učinkovit plivač, vrlo brz ronilac i na opasnost reagira laganim ronjenjem nego letenjem.

Nožni prsti su ponovno postavljeni daleko na tjelesnu građu, blizu repa, što guši gužvu na kopnu.

Roni za ribu ili vadi bube iz vegetacije; dodatno guta lično perje, pretpostavlja se da bi čuvalo probavni sistem.

Stanje očuvanosti svoje dvije podvrste-P. g. grisegena prisutna u Evropi i zapadnoj Aziji, te veća P. g. holboelii (prethodno Holbœll grebe), u Sjevernoj Americi i istočnom Sibiru - procjenjuje se kao najmanje zabrinjavajuće, a stanovnici svijeta su stabilni ili se povećavaju.

Crven vratni morski opis

Crveno vratni potkupnjak je srednje velik, morski, manji od lijepog grebenastog grebena u Euroaziji i zapadnog i Clarkovog potkupljivača u Sjevernoj Americi.

Odrastanje nominirane evropske podvrste dugo je 40-50 cm (16-20 in) sa zajedničkim rasponom krila od 77-85 cm (30-33 in) i teži 692-925 g (24,4-32,6 oz).

Inbrading perje, ima crnu kapu koja se proteže ispod pažnje, vrlo blijedo sive obraze i grlo, zarđali crveni vrat, opet tamno sive boje i bokove, te bijele donje strane.

Oči su tamno smeđe, a dugačke, šiljaste novčanice su crne sa žutom osnovom.
Zimsko perje crveno vratog mračnjaka je sumornije od onog kod različitih potkornjaka; tamno siva kapa je mnogo manje ocrtana i stapa se u sivo lice, a blijedi polumjesec koji se izvija preko stražnjeg dijela lica u kontrastu je s ostatkom vrha.

Ulaz vrata je bjelkast ili blago siv, stražnji je tamno siv, a žuta novčanica je mnogo manje vidljiva nego ljeti.

Iako je morska crvenulja nezamisliva u uzgoju perja, zimi je puno manje prepoznatljiva i bit će zamijenjena sa usporedivim vrstama.

Veća je od slavonske (rogate) gomile, s relativno većom novčanicom i sivim, malo od bijelog lica.

Bliži je u mjerenju s euroazijskim lijepim grebenom, iako je ta vrsta duži vrat, ima ekstra kontrastni uzorak glave i cijelo vrijeme otkriva bijelu boju iznad pažnje.
Izgled su uporedivi, iako su muški prosjeci teži od ženskih. Pilići imaju prugastu glavu i dojke, a stariji maloljetnici imaju prugasto lice, difuznu crnkastu kapu, blijedocrveni vrat i intenzivno žutu boju na računu.
Podvrsta P. g. holboelii je veći od nominovane rase sa veličinom od 43-56 cm (17-22 in), sa rasponom krila od 61-88 cm (24-35 in) i težinom od 750-1.600 g (26-56 oz).

Perje je identično kao i kod nominirane rase, iako je račun za odrasle posebno izrazito žut.

Razlika u mjerenju među polovima veća je nego za ovu podvrstu koja je za P. g. grisegena.

Crven vratni morski mušica leti dugotrajno produženog vrata i džinovskih prstiju koji se vuku za tijelom, što mu daje ispružen izgled.

Relativno mala krila su siva s bijelim sekundarima i vrlo brzo tuku.

Njegov mali prostor na krilima implicira da morska potka nije u stanju poletjeti sa kopna i želi dugotrajno trčanje kroz vodu kako bi postigla brzinu željenu za uzlijetanje.

Kao i svi potkornjaci, crvenokosi je profesionalni plivač; koristi prste na nogama za pogon pod vodom i upravlja okretanjem nogu jer mu je rep jednostavno prekratak za ovaj cilj.
Ovo je bez sumnje jedna od najglasnijih potkupljivača tijekom sezone razmnožavanja, međutim, kao i članovi njene porodice, ostatak godine prvenstveno šuti.

Ima glasno, urlajuće ili zavijajuće emisijsko ime uooooh, koje daje jedan guler ili par u duetu, noću ili danju, a ponekad i sa naslovnice.

Duge sekvence od čak 60 uzastopnih nota takođe bi se mogle prikazivati ​​tokom pjevačkih susreta suparničkih teritorijalnih ptica.

Dodatno se daje fantastičan broj poziva za nadvikivanje, kuckanje, siktanje, zveckanje i mukanje, sa puno određenih varijacija osobe.

Crveno vratni morski bob

Neplodne ptice uglavnom su tamno sive gore, blijede dolje, blijedih obraza i bokova vrata.

Uzgajajuće odrasle osobe imaju zarđale crvene grudi i prednju palubu, sa razumnom crnom kapom i oštro ocrtanim bijelim obrazom. Nezrelosti su poput odraslih osoba koje se ne uzgajaju, međutim uzorak glave je mnogo manje različit.

Rasprostranjenost i stanište

Uzgoj odraslih nominiranih podvrsta

Razmnožavanje se odvija u plitkim slatkovodnim jezerima, uvalama većih jezera, močvarama i različitim unutrašnjim vodama, obično manjim od tri hektara i dubokim manje od 2 m.

Crven vratni morski orah otkriva izbor voda u šumovitim područjima ili, sjevernije, u grmlju tundre, i favorizira web stranice sa značajnom vegetacijom u porastu, što je ekvivalentno trskama.

Najbolje stanište za uzgoj su ribnjaci koji imaju obilje obroka i okupljaju suprotne potrebe.

Američka podvrsta mnogo je manje vezana za prekomjernu gustinu vodenih biljaka i obično se razmnožava na prilično otvorenim jezerima.

Sve su populacije migratorne i zimi prvenstveno na moru, često u estuijama i uvalama, međutim tipično u moru mjesto u kojem ribe rone u blizini plitkih obala ili ostrva.

Popularno stanište prolaza i zimovanja je voda niža od 15 m (49 stopa) duboka sa pijeskom ili šljunkom, raštrkanim stijenama i mrljama morskih algi.

Tijekom zime ptice se obično hrane same i jedva se miješaju u jata, međutim, prilikom migracije na favoriziranim stratištima može se dogoditi koncentracija od preko 2000 ljudi.

Migracija je često noću, ali se može dogoditi i danju, posebno kada je iznad vode.

To je primetno u jesen na Velikim jezerima kada bi čak 18.000 ptica moglo preći nivo bijele ribe na Superiornom jezeru; oni se smatraju kanadskim uzgajivačima koji prema Atlantskom okeanu zimuju. Ova istočna ruta duža je od one do Tihog okeana, međutim, izbjegava Stjenjake.
Uzgoj varira između crvenokošeg grabega preklapa se s onim slavonskog, iako se potonja vrsta uglavnom premješta sa web stranica koje odgovaraju svakoj od njih.

Crveno vratni morski orah preferira umjereno lokalno vrijeme u unutrašnjosti, a mnogo je manje isplativ blizu obala i u subarktičkim i vrućim umjerenim zonama.

Često je to nizinski zagrljaj, koji se razmnožava ispod 100 m (330 stopa), mada se ugnijezdio na čak 1.800 metara (5.900 stopa) u Turskoj.
Nominirane podvrste rase se od južne Švedske i Danske od srednje i istočne Evrope od istoka do zapadnog Sibira, a zime prvenstveno unutar Sjevernog i Baltičkog mora, s manjim brojem unutar Jadrana, Crnog mora, Kaspijskog mora, Sredozemlja i na unutrašnjim jezerima.

P. g. holboelii se gnijezdi u Sjevernoj Americi na Aljasci, zapadnoj i centralnoj Kanadi, te na sjeveru SAD-a istočno do Minnesote; u Aziji se gnijezdi u istočnom Sibiru od Kamčatke na jug do Hokaida i na zapadu do Mongolije.

Azijske ptice zimuju na moru od Japana do Istočnokineskog mora, a američki uzgajivači zimu unutar Tihog oceana, prvenstveno od južne Aljaske do Britanske Kolumbije (s manjim brojem juga do Kalifornije), te unutar Atlantika od Newfoundlanda i Labradora do Floride. Neke ptice ostaju na Velikim jezerima ako su u dovoljnoj mjeri bez leda.

Ova vrsta se događa kao neobična zimska skitnica u Avganistanu, Pakistanu i komponentama sjeverne i zapadne Indije.

Ponašanje: Uzgoj i preživljavanje

Crveno vratovi gnjezdovi često se gnijezde kao udaljeni parovi s više od 50 m (160 stopa) između susjednih gnijezda, iako bi se polukolonijalno gniježđenje moglo dogoditi na neprikladnim web lokacijama, svako mjesto od čak 20 parova brani linearnu teritoriju.

Polukolonijalnom razmnožavanju izuzetno je sklona pojava na glavnim mjestima, ekvivalentno gigantskim plutajućim prostirkama vegetacije bez veze s obalom.

Takve web stranice, zaštićene od većine grabežljivaca i ogromne količine dovoljne za opskrbu sigurnošću vjetra i valova, imaju gnjezde koji se gnijezde puno bliže od uzgajivača obale, sve do 10 m (33 ft).

Parovi koji se gnijezde u ovim kolonijama daju veće gomile jajašaca, koja se izležu ranije u sezoni i dovode do većih legla.

Teritorija se brani brojnim prijetnjama, zajedno sa širenjem krila, pogrbljenjem i probijanjem novčanica; parovi koji se razmnožavaju u kolonijama su izuzetno agresivni, mnogo manje skloni neometanom napuštanju gnijezda i predstavljaju veću tendenciju manevriranja izvan vidokruga kolonije kada se ne inkubiraju.

Uzgoj je obično u nevezanoj vezi sa galebovima ili različitim kolonijalnim vodenim pticama.
Monogamne parne sorte u aprilu ili bi mogle biti u migraciji ili na vodi za razmnožavanje i započinje izuzetno glasan ritual udvaranja.

Učinkovitost uzgoja cvijeća sadrži tresenje glavom, izložbu mačaka spuštenu glavu, paralelne jurnjave na uspravnom mjestu i međusobne emisije neiskusnih korova, a kulminira plesom „pingvina“ kroz koji članovi para povećavaju čitavu tjelesnu građu uspravno, dojke. dojiti.
Kao i svi potkornjaci, i crvenokosa gnijezda se gnijezdi blizu vode u koju bi mogla pobjeći, iz razloga što mjesto nogu, daleko na tjelesnoj građi, sprečava brzo kretanje po kopnu.

Tipično uzgaja dodatne unutarnje krevete od trske od različitih gnjida.

Gnijezdo je plutajuća platforma biljne materije usidrene u potopljenu ili novonastalu vegetaciju, u vodi duboko 0,5-0,75 m (20-30 in) i sa većinom gnijezda ispod vodene linije.

Polaganje jaja prvenstveno se odvija od sredine aprila do Could-a u Evropi, a znatno kasnije, od sredine Could-a do juna, u Sjevernoj Americi. Majka i otac mogli bi napustiti gnijezdo na važne intervale vremena tokom noći, vjerovatno da bi izbjegli noćne predatore.

Nejasno je da li je to za samozaštitu ili za zaštitu jaja skretanjem pažnje s gnijezda; čini se da kvačilo ne podnosi ovo privremeno napuštanje, bez obzira na motiv.

Crven vratni morski lanac nosi 4 ili 5 (variraju od jedan do 9) dosadnih bijelih ili blijedoplavih jaja, čija je širina široka 3 cm, velika 5,1 cm (2 inča) i teška oko 30,5 g (1,08 oz), od čega je 10% ljuska.

Majka i otac naizmjence inkubiraju jaja 21-33 dana dok se ne izlegu predkocijalne puhaste piletine; oni se odmah popnu na staratelje, mjesto na kojem provode većinu svog vremena dok ne ostare od 10-17 dana.

Majka i otac mogli bi također hraniti mlađeg čak 54 dana nakon bekstva, a mogli bi letjeti i 50-70 dana.

Majka i otac ne interveniraju u hranjenju svojih pilića kad ih ipak nose.

Kasnije se duže brinu o mladalačkim pilićima i agresivni su prema starijim potomcima.

Ovo izjednačava post-novovjekovni opstanak svih pilića i potiče njihovu neovisnost.

Leglo se također može razbiti tako da svaki skrbnik hrani samo nekoliko pilića. Ovo jednako širi potražnju za hranom između majke i oca.
Nakon uzgoja odrasli lijevaju perje i brzo ne leti; migracija započinje čim se letačko perje ponovo izraste.

Crven vratni morski podmetač često je jednoplodan, mada drugo leglo i ponovno gniježđenje nakon što se kvačilo izgubi može produžiti gniježđenje u julu ili avgustu.

Jaja bi takođe mogla uništavati, a pilići ubijati razni grabežljivci, zajedno s rakunom u Sjevernoj Americi i vranom strvinom u Europi. Štuka može uzeti plivačice.

Uobičajeno, za svaku odraslu osobu 0,65 mlađih ptica je ipak živo do četvrtog mjeseca, iako je smrtnost za odrasle nepoznata.

Crveno vratovi potkupljivači pokušavaju roniranjem izbjeći ptice grabljivice; tijekom hranjenja, uobičajeni zaroni kraći od 30 sekundi, iako su ronjenja za bijeg dodatno produžena.

Hranjenje morskog crvenokosog grla

Majku i oca hrane piliće nekoliko tjedana.

Na uzgajalištima se crven vratni hranitelj prvenstveno hrani beskičmenjacima, zajedno s odraslim i larvnim vodenim bubama, ekvivalentno vodenim bubama i ličinkama vretenca, rakovima i mekušcima.

Riba (ekvivalentna talini) također može biti potrebna regionalno ili sezonski, posebno za američke podvrste, a rakovi mogu predstavljati čak 20% programa mršavljeve grebice.

Ptice koje se uzgajaju na obali obično obavljaju prehrambene letove do unutrašnjih jezera ili podmorskih područja kako bi se hranile.
Vodeni plijen dobiva se ronjenjem ili plivanjem na podu s potopljenim vrhom, a kopnene bube i njihove larve beru se s vegetacije.

Linija koja se kosi prema dolje od pozornice do vrha otvorene donje čeljusti mogla bi se koristiti i za viđenje plijena prije ronjenja ili plivanja ispod vode.

Potplatnik najvjerojatnije otvara račun i pojavljuje se ispod oka prema svom cilju.

Evropski uzgajivači, koji se moraju natjecati s većim velikim grebenom zbog ribe, jedu veći udio beskičmenjaka od američkih podvrsta sa duljim računima, iako svaka rasa zimi jede uglavnom ribu.

Ptice nominiranih podvrsta iz najsjevernijih gnezdećih populacija u Finskoj i Rusiji, nakon vrste velikog grebena, imaju produženi i izuzetno vitki račun od ovih dodatnih juga, što odražava veći udio riba u programu mršavljenja mjesto koje im je važno takmičar je odsutan.

Ako su obroci oskudni, majka i otac mogu pustiti neiskvaljena jaja ili omogućiti najmanjim pilićima da gladuju, iako se čini da potonja tehnika nije naročito prihvatljiva za zaštitu okoliša u obrani starijih pilića.
Poput različitih potkupljivaca, crvenokosa gomila unosi gigantske dijelove ličnog perja, koje ostaje u trbuhu guza.

Odrasle osobe perje ne bi smjele progutati samo, prvenstveno tijekom samohranjivanja, no ponekad se daju mlađima, obično unutar dana izleganja.

Ova se pera brzo raspadaju u amorfnu masu poput filca.

Rad perja unutar trbuha nije poznat, iako je preporučeno da pomažu u zaštiti probavnog trakta od kostiju i različitih teških, neprobavljivih materijala.

Stojeći

Crveno vratni podmitnjak ima širok raspon, procjenjuje se na 1-10 miliona kvadratnih kilometara (0,4-3,8 miliona kvadratnih milja), a globalni stanovnici su 150 000-370 000 ljudi, s P. g. holboellii otprilike dvostruko više zbog nominirane trke.

Razvoj stanovnika nije kvantificiran, međutim, vjeruje se da ne ispunjava pragove za kriterij opadanja stanovnika (pad veći od 30% u deset godina ili tri generacije) sa IUCN-ove crvene liste.

Zbog ovih uzroka vrsta se procjenjuje kao najmanje zabrinjavajuća.
Crven vratni morski orah bez sumnje je jedna od vrsta na koje se odnosi Nagodba o očuvanju afričko-evroazijskih selica vodenih ptica (AEWA).

Događaji iz naselja moraju imati interakciju u raznim metodama konzervacije koje su opisane u detaljnom planu kretanja.

Plan treba da se bavi ključnim tačkama koje su ekvivalentne očuvanju vrsta i staništa, upravljanju ljudskim radnjama, analizi, obuci i provedbi.

Činjenice o crvenom vratu

Crvenokosi grebuši zimi uglavnom u sjevernim klimama, međutim ptice lutalice stigle su do Bermuda i Havajskih ostrva.

1989. godine ptice ptice organizovale su pregled jesenje migracije na nivou Whitefish u Michiganu, na Superiornom jezeru.

Šokirani su kad su otkrili da je velika migracija crvenokosog potkornjaka tamo predana danju.

Većina naučnika pretpostavila je da je ova vrsta migrirala noću poput mnogih različitih vrsta gnjuraca.

Opservatorija za piletinu na razini bijele ribe zabilježila je preko 21.000 morskih crvenokosa u jednoj sezoni na svom jezeru.

Poput različitih potkupljivaca, crvenokosa gomila unosi gigantske dijelove ličnog perja. Trbuh zadržava dva različita partija (kuglice) perja i njegov rad nije poznat.

Jedna špekulacija znači da perje pomaže u zaštiti probavnog trakta od kostiju i različitih teških, neprobavljivih materijala.

Crveno vratni podmuk dodatno hrani svoje perje mlađima.

Crveno vratni morski pas migrira kopnom strogo noću. Tipično migrira preko vode ili uz obale danju, u ogromnim jatima.

Najstariji zabilježeni crvenokosi grebe bio je zastario najmanje 11 godina kada je bio prisutan u Minnesoti, a identično je i mjestu na kojem je bio zavezan.

Pogledajte video: Red-necked Grebes (Oktobar 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send